ZAVOD ZA SLOVENSKO IZOBRAŽEVANJE in  INŠTITUT ZA SLOVENSKO KULTURO

vabita k vpisu na

Mladinsko poletno šolo slovenskega jezika (za mlade od 13 do 17 let) in na Poletno šolo slovenskega jezika(za študente  od 18 let naprej),  ki jih organizira Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik (center deluje v okviru Filozofske Fakultete Univerze v Ljubljani)

Al fine di promuovere lo studiodella lingua slovena e di incentivare l’uso attivo della lingua invitano gli interessati ad iscriversi alla Scuola di lingua slovena a Lubiana, organizzata dal Center za slovenščino kot drugi/tuji jezik(Centro per lo sloveno come lingua straniera dell’Università di Lubiana)

Termini in lokacija:  Ljubljana – Tečaj se začne v ponedeljek, 2. 7. 2012, in konča v petek, 13. 7. 2012

Prihod udeležencev Mladinske poletne šole je predviden že v nedeljo, 1. 7. 2012, ker ob 19.00 je srečanje s starši oz. spremljevalci tečajnikov.

Cene tečaja:  cena šolnine: 530 EUR

Prijave Na tečaj se lahko prijavite s prijavnico, na spletni strani najpozneje do 15.maja 2013.

Namestitev

Mladinska poletna šola v dijaškem domu: cena 200, 00 eurov
Poletna šola: Center za slovenščino ne organizira namestitve, priporočamo pa, da si jo uredite pred prihodom v Slovenijo.

Štipendije

Ministrstvo za šolstvo in šport in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu namenjata štipendije za udeležence iz zamejstva in izseljenstva. Prošnja za štipendijo mora vsebovati osebne podatke o kandidatu in utemeljitev. Prošnje morajo biti napisane od samega kandidata.

Prošnje za štipendije pošljite do 15. maja 2013 na naslov Centra za slovenščino. 

PRIJAVNICO dobite na spletni strani Inštituta za slovensko kulturo (www.mismotu.it)

Za štipendijo zaprosite tako, da izpolnite prijavni obrazec in ga pošljete na mail: branka.gradisar@ff.uni-lj.si  in v vednost na mail: isk.benecija@yahoo.it


iNFO:  V slovenskem kulturnem centru v Špietre

tel. 0432-731386/0432-727490                mail: isk.benecija@yahoo.it